Skip to content

De geschiedenis van Elite Mode

Van de ruim 50 jaar dat Elite Mode bestaat, zijn Bert en Nelleke bijna 30 jaar de enthousiaste en gedreven eigenaren. Lees hier hoe het allemaal begon met een kleine manufacturenwinkel die uitgroeide tot een toonaangevende modezaak in Den Haag en omstreken.

elite-mode-over-ons

1967

Winkel Oostduinlaan

De (schoon)ouders van Bert en Nelleke nemen in dit jaar Modehuis Elite over, een manufacturenzaak aan de Oostduinlaan in Benoordenhout, Den Haag. Deze winkel verkocht knopen, garen en band en repareerde zelfs kousen. Spijksma senior leverde als handelsvertegenwoordiger wat kleine confectie aan de dames Schippers. Toen zij de zaak te koop aanboden, was de beslissing snel genomen en kwam de winkel in handen van de familie Spijksma. De heer Spijksma begon met de verkoop van wat bonnetterie en een klein rekje japonnen, maar langzamerhand veranderde de zaak in een damesmodezaak.

1972

Tweede winkel Willem Royaardsplein

De klanten waren blij met deze winkel in hun buurt, dus het ging goed met de zaken. Daarom durfde het echtpaar Spijksma de sprong te wagen en een tweede zaak te openen op het Willem Royaardsplein. Jarenlang hebben de twee winkels van Modehuis Elite op een afstand van nog geen drie kilometer van elkaar een goede naamsbekendheid opgebouwd in het Benoordenhout, maar ook daarbuiten. De winkel werd een begrip in Den Haag en omstreken.

1984

Bert & Nelleke in de winkel

In 1984 besluiten Bert en Nelleke om in de modewinkel te gaan werken. Als voormalig accountmanager en verpleegkundige werden zij al snel enthousiast over het modevak. Zij volgden de ontwikkelingen vanuit de markt, kregen al snel gevoel voor wat de klant zocht en werden deskundige adviseurs.

1990

Spijksma senior met de VUT

De heer Spijksma senior gaat in 1989 met de VUT. Als afscheid worden hij en zijn vrouw in een oldtimer Rolls-Royce opgehaald en naar de winkel gereden. Daar worden ze uitgezwaaid door het voltallige personeel. Bert en Nelleke nemen de winkel over en een nieuw tijdperk breekt aan.

1999

Uitbreiding winkel

In dit jaar wordt het aangrenzende winkelpand aangekocht, waardoor de winkel aanzienlijk vergroot wordt. Bert en Nelleke weten de winkel uit te bouwen tot een mooie eigentijdse modezaak voor meerdere generaties. Modehuis Elite wordt Elite Mode.

2008

Annemieke komt erbij

Elite Mode houdt zich staande tijdens de crisis, maar de gevolgen zijn wel zichtbaar: veel winkels redden het niet. De winkel komt als hoogstaande kwaliteitszaak alleen te staan in het buurtwinkelcentrum. Maar er is ook reden tot optimisme. Dochter Annemieke komt in dienst. Samen met haar stappen Bert en Nelleke de toekomst in.

2017

Verhuizing naar de Fred

In het voorjaar van 2017 zet de familie Spijksma de volgende stap in de geschiedenis van Elite Mode: de winkel verhuist naar de Frederik Hendriklaan. Bert en Nelleke en het verkoopteam voelen zich als een vis in het water in deze nieuwe, moderne en gezellige winkel in één van de mooiste en gezelligste winkelstraten van Nederland, met meer dan 100 winkels en horecagelegenheden.

Hier vindt u onze winkel:

Back To Top