skip to Main Content

Ontdek onze collectie handgemaakte Kazuri kettingen uit Kenia

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen.

Kazuri is de bron van inkomsten voor meer dan 350 lokale vrouwen.

Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u het principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst.

Echter, door de corona crisis zijn veel vrouwen in de problemen gekomen. Want in Kenia zijn er geen uitkeringsvangnetten, dus nu er minder werk is valt voor veel medewerkers het inkomen volledig weg. Daarom hebben wij samen met Kazuri in augustus een actie gedaan, waarbij Elite Mode bij iedere aankoop van een Kazuri ketting een voedselpakket doneerde.

Dankzij uw enthousiasme en steun hebben we maar liefst 50 voedselpakketten kunnen doneren.

Bedankt!

Een prachtig product, een schitterend bedrijf

Kazuri onderscheidt zich van andere merken door de kenmerkende uitstraling, karakteristieke patronen, de kleurige combinaties en de prachtige keramiek. Daarnaast worden de sieraden Fair Trade geproduceerd wat nog een extra meerwaarde geeft aan het product. De collectie bestaat onder meer uit halskettingen van keramiek in diverse, prachtige tinten en kleurcombinaties die afgestemd zijn op het huidige modebeeld binnen Europa.

Kazuri heeft op het werkterrein naast de werkplaats en de winkel, een kliniek opgericht voor de werkneemsters waar zij en hun directe familieleden terecht kunnen voor gratis medische hulp/advies/voorlichting en medicijnen. Er is een gediplomeerd verpleegster aanwezig. Ook krijgen de werkneemsters 80% van hun medische kosten vergoed door Kazuri, in het geval ze doorverwezen moeten worden naar het ziekenhuis.

Bekijk de gehele Kazuri collectie in onze winkel!

Back To Top